Ontdek onze druktechnieken

Zeefdruk
De meest courante textieldruktechniek, geschikt voor zowel grote als kleine oplages. Razendsnel bovendien, met duizelingwekkende maxima van 600 prints / uur.

Meer over Zeefdruk

Transfer
Zeer geschikt voor lastig te bedrukken items en meerkleurendruk in kleine oplages. Met de gewaardeerde hulp van polyester film en een hittepers.

Meer over Transfer

Sublimatie
Sublimeren is een begrip uit de wondere wereld der fysica, waarbij we het design van het shirt eerst op speciaal papier printen. Vervolgens zorgt de hitte van de sublimatie-pers er voor dat de inkten van het papier verdampen.

Meer over Sublimatie

Flex/Flock
Hierbij worden teksten en/of logo’s met een snijdplotter uit een gladde vinylfolie gesneden en vervolgens met de hittepers op het textiel geprint.

Meer over Flex/Flock

DTG
Door de combinatie van zeefdruk (witte grondlaag) en digitale druk wordt de druk erg scherp én blijven levendige kleuren behouden. De kwaliteit neigt naar fotorealistisch.

Meer over DTG

Borduren
Borduren, een ietwat meer ambachtelijke techniek, is ideaal voor textiel met een grove structuur en kledij die houdt van een hete wasbeurt. Borduren is arbeidsintensiever en impliceert dus langere levertermijnen, maar geeft een oneindig veel chiquere uitstraling aan uw textielstuk

Meer over Borduren

ZeefdrukZeefdruk
TransferZeefdruk
SublimatieZeefdruk
Flex/FlockZeefdruk
DTGZeefdruk
BordurenZeefdruk

Diversiteit in ons werk

Bekijk meer van ons werk
gots_1629x1600.jpg

#PROUD

17 januari 2019

Suburban als eerste bedrijf in België Gots-gecertificeerd voor zeefdruk! 

Meer over dit artikel

ecosectie.jpg
Eco T-Shirts


Suburban + Stanley/Stella

Suburban houdt van het milieu

  • Inkten op waterbasis
  • Organisch katoen
  • Reinigen met kraantjes water

Ook wij zijn als bedrijf - en als individuen - begaan met het milieu. Daarom gebruikt SUBURBAN enkel inkten op waterbasis. Bovendien hebben we alle schadelijke producten waarmee we voorheen dagelijks werkten, vervangen door biologisch afbreekbare varianten.

SUBURBAN gebruikt al vanaf het prille begin water gedragen inkt. Het grote voordeel van deze inkt is dat hij nauwelijks of geen oplosmiddelen bevat. Daarenboven zijn er bij het reinigen tijdens en na het drukproces geen schadevolle producten in het spel, maar gewoon kraantjeswater.

 

Tal van textieldrukkers werken voor het bedrukken van t- shirts met Plastisol- inkt, die pvc en weekmakers bevat. Plastisol is nog het best te vergelijken met vloeibaar plastic: hij bevat geen water en kan dus nooit opdrogen. Enerzijds is het dus comfortabel werken voor de textieldrukker, anderzijds schaadt hij wel het milieu. Niet alleen met de milieubelastende bestanddelen van de inkt zelf, maar ook bij de reiniging met oplosmiddelhoudende schoonmaakproducten achteraf.  Daarnaast vergt Plastisol- inkt een fixatie door middel van langdurige verhitting om de wasechtheid te verkrijgen. Zo moet elke opdruk ongeveer 3 minuten lang op ongeveer 200 graden verhit worden. Om u een idee te geven: bij textieldruk met water gedragen inkt volstaat 1 minuut verhitting aan 120 graden. Zei iemand daar iets over energiebesparing? 

Bovendien maakt Suburban deel uit van de selecte groep van Premium dealers van Stanley/Stella. De gehele collectie is eveneens aanwezig in de showroom.

Meer over ons ecobeleid