Suburban houdt van het milieu

Suburban houdt van het milieu

Begaan met het milieu

Ook wij zijn als bedrijf - en als individuen - begaan met het milieu. Daarom gebruikt SUBURBAN enkel inkten op waterbasis. Bovendien hebben we alle schadelijke producten waarmee we voorheen dagelijks werkten, vervangen door biologisch afbreekbare varianten.

SUBURBAN gebruikt al vanaf het prille begin water gedragen inkt. Het grote voordeel van deze inkt is dat hij nauwelijks of geen oplosmiddelen bevat. Daarenboven zijn er bij het reinigen tijdens en na het drukproces geen schadevolle producten in het spel, maar gewoon kraantjeswater.

Tal van textieldrukkers werken voor het bedrukken van t- shirts met Plastisol- inkt, die pvc en weekmakers bevat. Plastisol is nog het best te vergelijken met vloeibaar plastic: hij bevat geen water en kan dus nooit opdrogen. Enerzijds is het dus comfortabel werken voor de textieldrukker, anderzijds schaadt hij wel het milieu. Niet alleen met de milieubelastende bestanddelen van de inkt zelf, maar ook bij de reiniging met oplosmiddelhoudende schoonmaakproducten achteraf.  Daarnaast vergt Plastisol- inkt een fixatie door middel van langdurige verhitting om de wasechtheid te verkrijgen. Zo moet elke opdruk ongeveer 3 minuten lang op ongeveer 200 graden verhit worden. Om u een idee te geven: bij textieldruk met water gedragen inkt volstaat 1 minuut verhitting aan 120 graden. Zei iemand daar iets over energiebesparing?